pannaanna
30 postów
Kobieta
Bielsko-Biała
Napisano: 2015-10-07 18:30
Słuchajcie - po raz pierwszy kupiłam jarmuż i totalnie nie wiem, jak go fajnie przyrządzić. Może macie jakieś wskazówki, przepisy?
czarodziejka28
31 postów
Kobieta
Garwolin
Napisano: 2015-10-08 16:49
Ja jadłam kilka razy jarmuż w bardzo prostej postaci - lekko zblanszowany, z przyprawami. Bardzo mi smakował.
nosleep
16 postów
Kobieta
Napisano: 2015-10-09 09:01
Jarmuż jest chyba mało popularny w naszej kuchni, często się go stosuje jako ozdobę niz do jedzenia. A szkoda, bo zawiera dużo właściwości odżywczych. Przede wszystkim ma dużo białka i błonnika, witaminy C i K a także wapń i potas oraz przeciwutleniacz - sulforafan. Poza tym jest naprawde zdrowy dla serca- ze względu własnie na zawartość potasu.
Używamy cookies w celach świadczenia usług i statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza,
że cookies będą one umieszczane na Twoim urządzeniu.
Dowiedz się więcej »
Zamknij informację