| 
															
														  Zgłoś 
							 Cytuj 
													 | 
					|||
| 
							
							 
								6								postów
							 
							
								Kobieta							 
													 | 
						
							 
									Napisano: 2016-10-08 20:45																	 
																Macie może jakiś sprawdzony i domowy przepis na chleb ?  | 
					||
| 
															
														  Zgłoś 
							 Cytuj 
													 | 
					|||
| 
							
							 
								6								postów
							 
							
								Mężczyzna							 
													 | 
						
							 
									Napisano: 2017-08-29 11:50																	 
																uuuu, ale temat stary jak świat ;) i co znalazłaś przepis, sam chętnie bym skorzystał ;) ostatni raz jadłem domowy chlebek u mojej babci, ale takich chyba już nie ma :( | 
					||
| 
															
														  Zgłoś 
							 Cytuj 
													 | 
					|||
| 
							
							 
								106								postów
							 
							
								Kobieta							 
														
								Gołdap							 
													 | 
						
							 
									Napisano: 2018-01-30 22:41																	 
																najlepsze przepisy są w tej małej gazetce "przyślij przepis", mnóstwo ich w internecie ;)może ten? Składniki 1 szkl mleka 2 szkl wody ciepłej 50 g drozdzy 1 lyzka soli Ziarna wedlug uznania, jak kto lubi (ja daje słonecznik, dynię i len) Żółtko do posmarowania Sposób przygotowania przepisu: Mąkę wsypujemy do miski wraz z ziarnami( mozna 
dac rozne rodzaje maki, razowa, przenna) Mleko podgrzewamy i 
rozpuszczamy w nim drozdze,wlewamy to na make i delikatnie mieszamy, 
dosypujemy sol, wlewamy wode i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy pod 
przykryciem do wyrosniecia na ok 1 godzinę. Foremki wykładam papierem do
 pieczenia a na spód sypię mąkę. Wyrośnięte ciasto przerabiam jeszcze 
raz przez chwilkę, wkładam do foremek wyłożonych papierem i czekam aż 
urosną trochę, na góre smarujemy żółtkiem, posypujemy ziarnami, sezamem,
 makiem czy co tam mamy :D i pieczemy w ok 180 st przez ok 40 minut do 
godziny - trzeba je obserwować. Po upieczeniu wyjmujemy z blaszek zeby 
sie nie zaparzyl. Dobrze wypieczony ( pukamy w spod chlebka i musi byc 
pusty odglos) | 
					||
| 
															
														  Zgłoś 
							 Cytuj 
													 | 
					|||
| 
							
							 
								73								postów
							 
							
								Kobieta							 
														
								Warszawa							 
													 | 
						
							 
									Napisano: 2018-09-25 09:38																	 
																i jak? ktoś piekł chlebek z tego przepisu? sam przepis wygląda smakowicie, a jak faktycznie smakuje? | 
					||
| 
															
														  Zgłoś 
							 Cytuj 
													 | 
					|||
| 
							
							 
								41								postów
							 
							
								Kobieta							 
													 | 
						
							 
									Napisano: 2020-08-20 14:27																	 
																poszukaj na fb, teraz jest mnóstwo stronek tylko z przepisami, najlepsze są te co wystarczy tylko zamieszać łyżką, odstawić, znów zamieszać i do pieczenia ;) bez roboty i pyyycha :) | 
					||
| 
					 | 
			|||



