lawendova
37 postów
Kobieta
Poznań
Napisano: 2015-10-09 17:51
Czy któryś z tych sposobów na przygotowywanie potraw jest lepszy czy nie ma znaczenia, jaki wybierzemy? Wiecie coś na ten temat? :-)
niemaczasu
15 postów
Kobieta
Hel
Napisano: 2015-10-10 12:07
Zdecydowanie na parze - chociaż i to w wodzie nie należy przecież do niezdrowych. Ale, dla przykładu - podczas gotowania w wodzie tracimy 50% witaminy C z produktów . A gdy przyrządzamy je na parze - znacznie mniej. Dlatego parowar albo nakładka na garnek to rzecz warta zakupu.
tina1986
70 postów
Kobieta
Ełk
Napisano: 2015-10-16 09:54
niemaczasu ma rację. Dlatego ja już od kilku lat gotuje głównie na parze. Smak potraw też jest lepszy niż w przypadku gotowanych w wodzie.
Halna
23 postów
Kobieta
Napisano: 2015-10-22 22:09
Gotowanie na parze jest lepsze, ponieważ warzywa nie tracą witamin, które wylewamy z woda jak gotujemy tradycyjnie. Ja mam parowar i od dawna już gotuję tylko na parze. Poza tym dla mnei to wygoda bo mogę wszystko przyrządzić w jednym garnku (parowarze) - mięso  i ryby również często robię na parze 
Używamy cookies w celach świadczenia usług i statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza,
że cookies będą one umieszczane na Twoim urządzeniu.
Dowiedz się więcej »
Zamknij informację